पछाडी जानुहोस्

वृत्तिको नाम (Career Name)

बरिस्ता (Barista /Coffee Maker)

P

(Primary Potential)

परिभाषा (Definition)

बरिस्ता भन्नाले मेसिनको षयोग गरी वा नगरीकनै विभिन्न स्वादका चिया, कफीजस्ता पेयपदार्थ बनाउने र दिने व्यक्तिलाई बुझाउँछ |

प्रमुख कार्यहरू (Major Tasks)

    -कफी तथा चिया जस्ता पेयपदार्थ बनाउनुअघि त्यसका लागि चाहिने कच्चापदार्थको आकलन गर्ने र जुटाउने

    -क्याफे, टेबल, भाँडा आदि सफा राख्ने

    -विभिन्न स्वादका कफी (जस्तै, क्यापेचिनो, एक्सप्रेसो, क्याफे लेटटे, अमेरिकानो, क्याफै मोका, हट टी, आइस टी, आइस अमेरिकानो, आइस मोका, आइस लेट्टे, आइस्ड ब्लेन्डेड मोका) आदि बनाउने

    पेयपदार्थ बनाउने मेसिन/उपकरण सञ्चालन तथा मर्मतसम्भार गर्ने

महत्व र फाइदाहरू (Importance and advantages)

    -बजारमा चिया, कफी जस्ता पेयपदार्थको माग निकै नै रहेको

    -थोरै लगानीमा आफ्नो व्यवसाय गर्न सकिने

    -रोजगारीको राम्रो अवसर

    -जनसम्पर्क बढने

सम्भावित (Potential)

प्राथमिक क्षमता (Primary Potential) व्यक्तिगत क्षमता (Personal Potential)

वाञ्छनीय योग्यता (Eligibility)

विकल्प (Option)

साधारण लेखपढ

वृत्ति पथ (Career Path)

१. बरिस्तासम्बन्धी तह १ (३९० घण्टा) को तालीम

कार्य क्षेत्र (Working Area)

होटल, क्याफै

वृत्ति विकास पथ (Career Developmment Path)

-क्याफे सञ्चाल

-प्रशिक्षक

प्रारम्भिक मासिक आय (Initial Monthly Income) १५,०००-२५,०००